Evenementenloket

Duurzaamheid

Door je evenement duurzaam aan te pakken, kan je je steentje bijdragen aan de milieuproblematiek. Er zijn steeds meer organisatoren die voor groene evenementen gaan en ook Vlaanderen en de stad Lier wil dit aanmoedigen. Er is nieuwe wetgeving die duurzame evenementen moet stimuleren en de sector zet volop in op nieuwe oplossingen om dit waar te maken.

Zo is het vanaf 2020 verboden drank te serveren in wegwerpbekertjes, blikjes en petflesjes op alle evenementen. Van schoolfeesten tot grote festivals. Van stadsevenementen tot zelf georganiseerde publieke evenementen. Deze wetgeving wordt nog verder uitgebreid. Ondertussen zijn er al verschillende partijen op de markt die herbruikbaar cateringmateriaal verhuren en de logistiek errond verzorgen.

Daarnaast zijn er nog verschillende andere acties die je kan ondernemen om jouw evenement groener te maken. Dit kan gaan over duurzame communicatie, catering, afvalbeheer, energiebeheer, mobiliteit, materialen, ruimtegebruik en watergebruik. Meer informatie en praktische tips voor jouw evenement kan je terugvinden op de website van Groen Event.

UiT in Lier

Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

03 488 06 79
uitinlier@lier.be

Openingsuren buiten schoolvakanties

Maandag:
enkel telefonisch van 13 tot 16.30 uur
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur
Vrijdag:
enkel telefonisch van 9 tot 12 uur
Zaterdag en zon- en feestdagen:
gesloten

Openingsuren tijdens schoolvakanties

Maandag:
gesloten
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur
Vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen:
gesloten