Evenementenloket

Promotie

Enkele tips om je te helpen bij de promotie van je activiteit of evenement:

www.uitdatabank.be

Registreer je op deze website en voer je activiteit in. Heel wat mediakanalen maken gebruik van de UiTdatabank, zoals uitinvlaanderen.be, uitinlier.be, visitlier.be, …

Ook De Peperbus haalt hier activiteiten die passen in het thema van de maand. Daarvoor moet je activiteit wel minstens 3 maanden op voorhand op de UiTdatabank staan.
UiTPAS-partners krijgen altijd voorrang. Partner worden? Ga naar www.uitpaslier.be/uitpaspartner-worden.

Infoborden

De stad voorziet voor haar verenigingen en scholen een aantal infoborden om activiteiten aan te kondigen. Het aanbrengen van aankondigingpanelen op de infoborden gebeurt enkel door de stadsdiensten. 

De infoborden staan op volgende plaatsen:

  • Koningshooikt – Liersebaan
  • Aarschotsesteenweg – Mol
  • Lisp – Lierse
  • Antwerpsesteenweg

De borden zijn bestemd voor de aankondiging van evenementen/activiteiten georganiseerd door verenigingen met hun zetel in Lier OF stadsdiensten OF Lierse scholen. 

De infoborden zijn enkel geschikt voor aankondigingpanelen met een afmeting van 195 cm X 45 cm. Deze borden moet je zelf aanleveren.

Je vraagt de aankondiging aan via het online aanvraagformulier evenementen. Je aanvraag wordt dan gecontroleerd en bevestigd/geweigerd.

Indien je een bevestiging krijgt, breng je de afgewerkte aankondigingpanelen binnen bij de dienst Uit in Lier, 2 weken voordat ze moeten worden uitgehangen.

Uit in Lier is open op werkdagen van 13 tot 16.30 uur. De aankondigingpanelen zullen ten vroegste vier kalenderweken voor het evenement aangebracht worden.

Op de aankondigingpanelen moet steeds de verantwoordelijke uitgever vermeld worden. Aankondigingpanelen die zedenschendende afbeeldingen of teksten bevatten of die oproepen tot geweld of racisme worden geweigerd.

Persbericht

Je organiseert als vereniging of bedrijf een evenement en je wil de pers uitnodigen of een persbericht sturen? Hier kan je een overzicht van onze perscontacten terugvinden. 

Kaarten in voorverkoop

Organiseer je een evenement met kaarten in voorverkoop? Je kan deze kaarten ook via het jeugdcentrum laten verkopen. Info: Jeugdcentrum Moevement, Aarschotsesteenweg 1, 2500 Lier, tel. 03 480 36 30, moevement@lier.be.

Flyeren en samplen

Wil je voor jouw activiteit of evenement promotie maken door het gratis uitdelen van voorwerpen (drank, snoep, cosmetica, verzorgingsproducten,…) dan moet je dit vooraf hier aanvragen.

Wil je flyeren dan dien je dit min. 48u vooraf te melden via de online aanvraag voor je activiteit.

Je moet in ieder geval aan volgende voorwaarden voldoen:

  • Je voorziet een opraper om hetgeen voorbijgangers op het openbaar domein achterlaten op te rapen
  • Het flyeren en samplen dient van hand tot hand te gaan. Flyers of voorwerpen achterlaten onder ruitenwissers van auto’s of aan fietsen is niet toegelaten
  • Het normale verkeer mag niet gehinderd worden
  • Na de actie dient het openbaar domein in reine toestand te worden achtergelaten
  • De verantwoordelijkheid van de stad kan niet worden ingeroepen bij eventuele ongevallen of schade

UiT in Lier

Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

03 488 06 79
uitinlier@lier.be

Openingsuren buiten schoolvakanties

Maandag:
enkel telefonisch van 13 tot 16.30 uur
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur
Vrijdag:
enkel telefonisch van 9 tot 12 uur
Zaterdag en zon- en feestdagen:
gesloten

Openingsuren tijdens schoolvakanties

Maandag:
gesloten
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur
Vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen:
gesloten