Evenementenloket

Verzekering

Burgerlijke aansprakelijkheid

Organisatoren en inrichters van evenementen zijn burgerlijk aansprakelijk. Groepen en particulieren die deelnemen aan de manifestatie, kunnen niet aansprakelijk worden gesteld. De aansprakelijkheid geldt voor de hele duur van het evenement, dus ook voor de opbouw en afbraak.

Je moet dus steeds een verzekeringsbewijs kunnen voorleggen. Met deze verzekering erken je je verantwoordelijkheid. De premie voor de verzekering is afhankelijk van de aard van het evenement en de mogelijke risico’s. Je moet voldoende verzekerd zijn om alle mogelijke schade aan derden te vergoeden.

Vrijwilligers

Werk je met vrijwilligers? Dan is een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid voor alle vrijwilligers wettelijk verplicht. Een bijkomende verzekering voor lichamelijke ongevallen is aanbevolen. Op de website www.vrijwilligerswerk.be vind je uitgebreide informatie over werken met vrijwilligers en over de vergoeding.

Sinds enkele jaren biedt de provincie Antwerpen een gratis verzekering voor vrijwilligerswerk aan. De polis dekt alle activiteiten die je in de ruime betekenis als vrijwilligersactiviteiten kan beschouwen. Het gaat zowel om burgerrechtelijke aansprakelijkheid, rechtsbijstand als lichamelijke ongevallen. De polis dekt maximaal 100 vrijwilligersdagen per kalenderjaar en is vooral bedoeld voor occasionele en tijdelijke initiatieven, die meestal buiten de gewone wettelijke verzekering vallen. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger voor één dag. Meer info.

UiT in Lier

Aarschotsesteenweg 3
2500 Lier

03 488 06 79
uitinlier@lier.be

Openingsuren buiten schoolvakanties

Maandag:
enkel telefonisch van 13 tot 16.30 uur
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur en van 13 tot 16.30 uur
Vrijdag:
enkel telefonisch van 9 tot 12 uur
Zaterdag en zon- en feestdagen:
gesloten

Openingsuren tijdens schoolvakanties

Maandag:
gesloten
Dinsdag tot donderdag:
van 9 tot 12 uur
Vrijdag, zaterdag, zon- en feestdagen:
gesloten